torsdag 1. april 2010

Cupcakes og påskestemning...

I dag har lille tussemor hatt bestevenninnen sin på besøk... Da fant mødrene ut at småtrollene skulle få prøve seg på Vanilla Cupcakes fra Magnolia bakery i New York... Ikke værre... Oppskriften fikk vi fra lille w... kremen på toppen klarte selvfølgelig å skille seg da... men det gikk fint ann å pynte med den likevel:) Vi delte kakestrøssel og krem ut i forskjellige skåler, og så var det bare å pynte i vei... tussetrolla syntes det var helt supert!!! Og så fikk de attpåtil spise dem etterpå...! De er ekstremt søte... og man kan sikkert halvere oppskriften... for den var litt i meste laget stor til 4 voksne og 2 små...hihi...

Vanilla Cupcakes fra Magnolia bakery:
250 gram smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
Smørkrem:
250 gram smør
2 ts vaniljeessens
2 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarger
kakestrøssel

Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett og ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen sammen med melken. Fordel deigen i muffinsformer slik at de dekker ca 3/4 av formen og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter. La de bli helt kalde før du smører på smørkremen.

Til vaniljekremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet til smørkremen er luftig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens. PS! Det er essensiellt at man følger oppskriften nøye her...:)

Fordel kremen i mindre skåler og farg dem hver for seg med ønsket konditorfarge. Smør kremen på toppen av muffinsene og sett de kaldt slik at smørkremen stivner.
Jeg oppdaget for en stund tilbake siden en blogg med ei herlig jente som lager disse fantastiske smykkene! Hun lager på bestilling og hennes blogg finner du her ... Jeg er virkelig fornøyd... og det blir nok flere bestillinger fra min side...:)

Her kommer en liten påskestemning fra hjemmet...
Ideen bak det øverste bildet kommer fra denne herlige bloggen...:)
 
Ha en fortsatt god påske...:)

2 kommentarer:

  1. Og det smakte herlig! :-) Klem fra oss i Movika.

    SvarSlett
  2. De så snadder gode ut!!Delikate:)

    SvarSlett